Инфрачервената сауна

Инфрачервената сауна

Сауната, известна още като "финландската парна баня" е проектирана за първи път във Финландия, въпреки че тези горещи терапии са част от много култури и народни медицини по света. Сауната е предпочитано място за отдих, релаксация и усамотяване от векове насам! Представлява т.нар. суха баня, която разчита на сухата топлина за премахването на токсините от тялото. Обикновено температурата в сауната е около 50-60 градуса по Целзий, а влажността на въздуха между 15-30%. Тя се е утвърдила като метод за алтернативно лечение и профилактика.
Все по-разпространена е т.нар. инфраред сауна, която затопля помещението не с електрическа печка оборудвана с вулканични камъни, както при сухата финландска сауна, а с инфрачервени лъчи, които се излъчват от вградени инфрачервени тела. Инфрачервената светлина е от спектъра на невидимата светлина и се усеща като затопляне върху тялото. Този тип сауна съчетава излъчването на затоплящи вълни с действието на LED светлина в широк диапазон. По този начин позитивното действие на сауната се съчетава със силата на регенерацията, антибактериалното и успокояващо действие на студената  LED светлина. Температурата, която се достига е между 40 и 60 градуса при влажност на въздуха както в помещението. Хубавото на инфрачервената сауна е това, че е подходяща за хора с високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания, които не могат да се възползват от удобствата на класическата сауна.
Топлината на инфрачервените лъчи навлиза през кожата - в тялото, следователно благоприятства кръвообращението, облекчава мускулното напрежение и намалява стреса.
Поради големия интерес към IR сауната, дизайнерите на инфраред кабини, не се забавиха със създаването на отличителен дизайн, който да я отличава от обикновените сауни. Разбира се, ще срещнете и такива с по-опростен външен вид и предлагани екстри, което пък я прави достъпна за всеки един човек. Благодарение на относително ниската температура, сауната позволява ежедневната и употреба. Не изисква допълнителна ел. инсталация и може да се монтира навсякъде, достига бързо необходимата температура и има малък разход на електроенергия, което я прави подходяща, както за частни домове, така и за обществени салони и СПА центрове.

0

26 юли 2017

Още новини