Какво трябва да знаем, когато избираме душ кабина

Какво трябва да знаем, когато избираме душ кабина

Душ кабината се е превърнала в неразривна част от всяка съвременна баня. Благодарение на нея помещението условно се разделя на суха и мокра част, като по този начин се постига по-голяма чистота. В следващите редове ще се спрем на най-важни аспекти, които трябва да имате предвид при избора на душ кабина.
На пазара се предлага огромно разнообразие от душ кабини с различна форма – овална, квадратна, правоъгълна. Разбира се, важно е формата да бъде съобразена с индивидуалните особености на банята. Правоъгълните душ кабини са тези, които предоставят най-голямо пространство и най-голям комфорт при експлоатация. Ако Вашата баня е с малки размери, в този случай може да се наложи да се изработи душ кабина по поръчка. Така ще бъдете сигурни, че кабината ще отговаря изцяло на Вашите изисквания и ще е съобразена с размера на банята.
При избора на душ кабини е важно да се прецени и с какъв тип отваряне ще са вратите – дали ще са плъзгащи се или отваряеми. Все по-голяма популярност придобиват и моделите тип „хармонийка“. Тук изборът зависи изцяло от Вашите предпочитания.
Един от най-важните компоненти на всички душ кабини е  поддушовото корито, тъй като от него до голяма степен зависи комфорта при къпане. На пазара се предлагат както порцеланови, така акрилни поддушови корита. Добре е да се насочите към модел, който предотвратява хлъзгането и се почиства лесно. Освен този класически подход за изграждане на пода, съвременните тенденции предлагат и друг, по-минималистичен вариант. Поддушовото корито може да се замени с праг или линеен сифон. Предимствата на линейния сифон са, че при него не се изисква прекрачване (както при прага или коритото), лесен е за почистване и няма опасност от спукване.
Изборът на душ кабини е свързан и с избора на стъкло. То може да бъде прозрачно, матирано, тонирано или рисувано. Някои стъкла имат и специални покрития, които предотвратяват натрупването на котлен камък и съдействат за по-лесното им почистване.
Важно е душ кабината да е съобразена с цялостното обзавеждане за баня. Да кореспондира с цялостната визия и преди всичко да създава комфорт при експлоатация. Само така банята ще бъде един своеобразен спа център в домашни условия.

0

30 май 2018

Още новини