Огледалото - стилно решение за малки пространства

Огледалото - стилно решение за малки пространства

Огледалата са едни от най-старите и най-ефективни трикове в книгата за декориране на интериора. Респективно, огледалото за баня лесно подлъгва окото и наистина може да направи пространствата визуално по-големи, отколкото реално са! Стратегическото и уникално разположение на огледалото за баня може да даде илюзия за по-голяма дълбочина на малка площ. Дизайнерите често използват извънгабаритни огледала в архитектурния стил в малки пространства, за да създадат илюзията за допълнителен прозорец или врата.
Един от най-добрите начини да се чувствате по-отворени в банята е да инсталирате голямо огледало за баня над мивката. Ако стаята е с нисък таван, поставянето на огледало за баня по-близо до тавана ще създаде илюзията за по-голямо пространство.
Използвайте колкото се може повече огледала! Били ли сте някога в  бар или ресторант с тонове огледала и за момент помислихте ли си, че пространството около вас е два пъти по-голямо от това в действителност? Можете да използвате същата техника чрез няколко огледала за баня, наречена техника за безкрайни огледала, за да създадете илюзията за по-голяма баня. Големите огледала за баня внушават мащабност, но същият резултат може да бъде постигнат и с нормален размер огледала, разположени на няколко стени.
Ако имате малка баня и този факт буди неудобство у вас, идеята за поставяне на огледало за баня, е най-ефективното и същевременно стилно решение!

0

21 апр. 2017

Още новини