Цветовете в банята

Цветовете в банята

Преди да вземете ирационални решения с кърпи и подложки, трябва да сте наясно кои цветове искате за по-големите елементи във Вашата баня. Не забравяйте, че избраният от Вас цвят ще повлияе на цялостната атмосфера и усещане в пространството.
 Бялото е един от най-предпочитаните цветове, тъй като може да се комбинира с всички останали, с цел – създаване на различни ефекти. В съчетание със синьото, Вашата баня ще се превърне в авантюристична подводна атмосфера, докато ако се комбинира с черно, тя може да създаде драматична и романтична привлекателност.
При използването на слънчеви цветове като жълто, оранжево, нежно розово или лилаво, ефектът, който бихте постигнали ще бъде повече от приятен. Внесете слънчев лъч и подчертайте нежността на обстановката, превръщайки банята си в най-приветливото място в дома си.
Ако искате да акцентирате с плочките за баня, внимателно подбирайте цветовата гама, за да не се натрапва и да не напряга зрението. Акцент може да бъде и някой флорален декор, който е често предпочитан сред шарките и лесно съчетаван, поради комбинацията на няколко цветове върху една плочка.
Също така трябва да вземете предвид количеството или липсата на естествена светлина, която прониква в пространството, тъй като в крайна сметка това ще определи цветовата схема на вашата баня.
Като общо правило, тъмните или ярки цветове не трябва да се използват в малките бани. Те визуално стесняват и създават усещане за малко пространство. Но пък черното е класически цвят – студен, същевременно романтичен и мистериозен - отличен начин да подчертаете характера на  дома… а и на самите Вас.
Важна задача при създаването на перфектната баня е именно цветът на плочките, защото именно той ще създава цялостната атмосфера на банята, която лично Вие ще попивате. Използвайте въображението си и превърнете помещението в приветлива, романтична или просто стилна, дизайнерска баня!

0

8 сеп. 2017

Още новини